Influenzasæsonen er startet -Det kan du selv gøre for at undgå at blive syg

Influenzasæsonen er startet -Det kan du selv gøre for at undgå at blive syg

Influenzasæsonen er startet, hvor flere tusind i løbet af vinteren kan ende en uge i sengen med snot, muskelsmerter, feber og selvmedlidenhed.

Influenza er en luftbåren virus, som spredes fra menneske til menneske i små partikler gennem luften. Når du rører ved noget, en person, som er smittet, har rørt ved, kan du selv blive smittet.

Når det så er sagt, er der en række ting du selv kan gøre, for at undgå at blive syg. Eller i hvert fald forebygge det.

Vask hænder – husk sæbe

Du har sikkert hørt det tusind gang før, men god håndhygiejne er en god start. Vask hænder med sæbe og brug gerne håndsprit, når du ikke har mulighed for at tilgå vand og sæbe. Hvis du sørger for at vaske hænder eller alternativt bruger håndsprit, kan du mindske din risiko for i første omgang at blive udsat for smitte.

Tænk bare på når du er ude at handle og betaler med mønter og sedler – hvor mange hænder de har været igennem, før de nåde til dine. Så vask hænderne hyppigt!

Undgå at bide negle og pille næse

Undgå at røre dig selv i ansigtet, i munden og i næsen uden at have vasket hænder (med sæbe) først.

Er du allerede ramt af influenza, så nys i ærmet i stedet for i hånden, for at undgå at ramme dine omgivelser og sætte smittekilder på alt du rører ved.

Har du tendens til at bide negle, kan du smøre Mavala på dine negle, som efterlader en bitter smag og kan hjælpe med at bryde den dårlige vane og hermed også formindske smitte.

Boost dit immunforsvar

Med Greens on the Go, som er et plantebaseret kosttilskud i pulverform fra It Works! kan du holde snot, hoste og influenza for døren.
Greens er en kombination af 50 urter og næringsstoffer, herunder 33 frugter og grønsager, Matcha grøn te og en blanding af magnesium og kalium. Greens er desuden soja og GMO-fri, uden mælkeprodukter og indeholder ingen kunstige farver, smagsstoffer eller sødemidler.

Greens on the Go fås i portionspakker, så du kan have den med dig når du er på farten. Blot én pakke Greens om dagen giver mere end 15% af NRV af magnesium, som bidrager til et normalt energistofskifte og en reduktion af træthed og udmattelse. De naturligt forekommende næringsstoffer og phytonutrients, der er i Greens er i den form, som de forekommer i naturen, hvilket betyder at de bliver maksimalt optaget af kroppen og bidrager til vores optimale helbred!

Bevægelse og motion

Motion er essentielt for immunforsvaret. Samtidig vil det øgede blodomløb hjælpe de hvide blodceller rundt i kroppen, hvor de kan bekæmpe infektioner. Dyrker du for hård motion, kan det gå hen og virke svækkende på immunforsvaret i nogle dage.

Søvn

Søvn er også vigtigt for immunforsvaret. Får du under syv timers søvn, har du langt større risiko for at blive smittet. Søvn er også med til at hjælpe dig hurtigere over influenzasmitten, hvis du først er ramt.

Undgå stress

Stress svækker vores immunforsvar, og det gør os til lette ofre for sygdomme. Derfor er det vigtigt at forebygge stress . Det kan man for eksempel gøre med meditation og afslapningsøvelser.

Spis vitaminer

MBJ samlede sidste år op på mange undersøgelser af D-vitamins betydning for bl.a. influenza. Her var konklusionen, at mangel på D-vitamin øger risikoen for at få influenza.

Der findes D-vitamin i vores kost, men typisk ikke i de mængder, som vi har brug for. Heldigvis kan vi selv danne vitaminet i huden, men det kræver sollys.
– Der er næppe været mange danskere, der manglede D-vitamin denne sommer, men de lange mørke vintre kan betyde, at nogle menneskers D-vitamin-depoter bliver udtømt. Derfor kan det være en idé at få et tilskud af D-vitamin. 

Influenzavaccination

Sidst men ikke mindst, kan du vælge at blive vaccineret hos egen læge.
Visse grupper kan få en gratis influenzavaccination af det offentlige. Andre tilbydes en på deres arbejdsplads. Men mange må selv punge ud, hvis de vil have en influenzavaccination. Du kan læse mere på Sundhedsstyrelsens hjemmeside om du går under den gruppe, der kan opnå gratis vaccination.

 

Så er der kun tilbage at at ønske dig et godt og influenzafrit efterår og vinter.

 

Gå i gang med at taste din søgning herover og tryk enter for at søge. Tryk ESC for at annullere.