Sjov idé til pengegave

Sjov idé til pengegave

En af mine bedste venner fyldte for nogle dage siden 40 år og i aften har han inviteret på mad. Da jeg ikke ved hvad han ønsker sig, har jeg i stedet lavet en sjov pengegave, med agurker, hvori der er trykket mønter i, der gerne skal illustrere kaktusser med pigge/torne.

Jeg syntes at sådan en pengegave er lidt mere personlig end et par pengesedler i en kuvert eller en gavekort, da jeg har brugt tid på at lave noget anderledes – også syntes jeg den er lidt sjov.

Skulle du have lyst til at benytte idéen har jeg brugt følgende:

 • en glasvase (behøver ikke være en vase. En glas urtepotte eller lign., rund eller firkantet kan bruges)
 • 2 friske agurker
 • sand (du kan også benytte jord)
 • små pyntesten
 • 4 papirclips
 • mønter og pengesedler

Sådan gør du:

 1. Fyld glasbeholderen med sand/jord.
 2. Skær enden af den ene agurk, så den står bedre og snit forsigtigt med en kniv i agurken, hvor du ønsker dine mønter skal sidde. (Jeg benyttede en blanding mellem 10’er og 20’ere). Når du er færdig, presser du agurken ned i sandet/jorden, så den står stabilt.
 3. Den anden agurk gjorde jeg lidt mindre, så de kunne stå forskudt, derfor skar jeg næsten halvdelen af agurken fra. Benyt samme princip som på første agurk med mønter. Sæt agurken med mønter ned i sandet/jorden, ved siden af den anden agurk. Du kan dreje dem som du ønsker, så det giver det mest realistiske udseende.
 4. Herefter kom jeg små brune pyntesten ovenpå sandet.
 5. Af mine pengesedler foldede jeg dem så godt jeg kunne så de lignede blomster og satte en papirclips i enden, så pengesedlen beholdt formen. Pengeseddel blomsterne satte jeg ned i sandet. (min oprindelige idé var, at sætte dem på agurkerne, men jeg syntes ikke jeg kunne få det udtryk som jeg ønskede, så valgte at sætte dem ned i sandet i stedet).
 6. Jeg klistrede bogstav- og talklistermærker på glasset med teksten “Tillykke med de 40 år. (Du kan også lave noget på Pc’en og printe ud og sætte på, eller købe dig til det, du syntes passer til begivenheden).
 7. Til sidst pakkede jeg kaktus agurkerne ind i silofan, bandt med grønt gavebånd og klistrede små flag på silofaen.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *