DIY julepynt til ophæng af selvhærdende ler

DIY julepynt til ophæng af selvhærdende ler
DIY julepynt til ophæng af selvhærdende ler

Jeg har sammen med min datter de sidste 3 døgn været i gang med at lave julepynt til ophæng af selvhærdende ler. Det er meget billigere at lave ler selv, end at købe ler til formålet, og så er det sjovt. Når figurerne er tørre er materialet hen af gips.

Herunder kan du se hvordan jeg bl.a. har brugt de håndlavede figurer af ler i min (jule)indretning.

 

I et senere indlæg, vil jeg også give dig en idé til hvordan du kan benytte figurerne på en anden måde.

 

Opskrift på selvhærdende ler

Ingredienser:
2 dl maizena majsstivelse
4 dl natron
3 dl vand
evt. glimmer

Fremgangsmåde: Alle ingredienserne kommes i en gryde og koges ved svag varme under omrøring. Når konsistensen er som kartoffelmos tages gryden af varmen og stilles til afkøling med et fugtigt viskestykke over. Når leret er koldt kan du begynde at arbejde med det. Er leret for klæbrigt og svært at arbejde med, tilføjes mere maizena. Er leret for tørt, tilføjes lidt mere vand.

Når du har opnået den ønskede konsistens og leret er let at arbejde med, kan du evt. tilføje glimmer i leret. Lav en fordybning i lerklumpen og drys glimmer heri. Massager forsigtigt glimmeret godt ud i hele leret.
Bemærk! Benytter du andet end hvid glimmer, bliver leret mørkere, men tørre op i hvid.

Udrul leret på et rent og tørt bord med en kagerulle og tryk de ønskede forme ud med udstiksforme, som man bruger til bagning. Er du fingernem, kan du med en lille skarp kniv, selv udskære dine figurer.

Færdige ler figurer skal tørre i et døgns tid. Husk at vende figurerne en gang i mellem, så de ikke buer.

Når ler figurerne er helt tørre kan de males med akrylmaling eller porcelæns tuscher.

Holdbarhed: Leret kan opbevares på køl i en lufttæt beholder i 2 døgn.

 

TIP!
Har du en gammel hæklet bordløber eller dug med mønster, kan du med denne lave mønster på dine figurer. Efter leren er rullet ud på bordet, kan du forsigtigt trykke dugen ned i leret, så der herved laves aftryk af mønsteret. Udstik dine figurer med forme herefter.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *